Brenda Molenaar Uitvaartzorg

Voor mens en dier

Afscheid nemen van paard / pony

Persoonlijke aandacht voor een afscheid dat past bij mens en dier

Paarden-westerhout

De band tussen jou en je paard is als geen ander. Paarden zijn majestueuze en nobele wezens die ons in staat stellen hun kracht te gebruiken terwijl ze ons steunen en ons hun hele leven loyaal dienen. Dit trotse dier verdient medeleven en waardigheid, tot het einde toe.

Brenda Molenaar Uitvaartzorg is er trots op om een full-service paarden crematie met vervoer aan te bieden. We streven ernaar om al uw verzoeken met betrekking tot de verzorging en behandeling van de stoffelijke resten van uw paard nauwkeurig te honoreren op een meelevende, hoffelijke en tijdige manier.

Je geliefde paard is meer dan alleen een huisdier en we respecteren de band die je deelt. Je paard is een lid van je familie en hierdoor kan het overweldigend zijn om met het verlies van je paard om te gaan. Wij helpen u in deze moeilijke tijd en kunnen voor de euthanasie een ceremonie of ritueel verzorgen.

Wij werken samen met dieren-en paardencrematorium Westerhout https://www.paardencrematoriumwesterhout.nl/ die voor ons op een waardige manier uw geliefde paard of pony overbrengen naar hun crematorium.

Respectvol afscheid nemen van uw paard of pony

Respectvol afscheid nemen

Respectvol afscheid nemen

Wij kunnen ons voorstellen dat het verlies van uw maatje waarmee u een enorme band hebt opgebouwd ondraaglijk kan zijn en er meer verzorgers of kinderen bij de zorg voor uw paard of pony betrokken zijn.

Met behulp van ons kunt u ervoor kiezen om waardig afscheid te nemen door een ritueel uit te voeren voor het overlijden van uw paard of pony. Is uw maatje plotseling overleden, is dit ook mogelijk na het overlijden.

Wij kunnen ook een afscheidsceremonie plannen wanneer de as van uw maatje bij u teruggebracht is. Wij kunnen voor u de afspraak met de dierenarts maken, het vervoer naar het crematorium regelen om u te ontzorgen.

Doet u één van de dingen liever zelf? Alles is bespreekbaar. Belangrijk voor ons is dat u ook mooie herinneringen kunt overhouden aan het afscheid van uw maatje. De as van uw maatje brengen wij ten alle tijden naar u.

Respectvol afscheid nemen

Cremeren

Veelal wordt een paard of pony door de Rendac opgehaald voor destructie. Het is ook mogelijk om uw maatje te laten cremeren.

Wij regelen de overbrenging van uw maatje naar het crematorium en brengen de stoffelijke resten bij u thuis. Wij zijn ons ervan bewust dat destructie een goedkopere manier is dan cremeren.

De kosten van cremeren zijn afhankelijk van het aantal kilo wat uw paard of pony weegt. Het is mogelijk om te sparen voor een crematie van uw maatje op een deposito (ook wel polis genoemd, maar dat is het niet).

Neem vrijblijvend contact op voor informatie over een deposito.

Gedenksieraden

Herinneringen

Er zijn verschillende manieren om de as van uw maatje te bewaren, zoals sieraden, urnen in verschillende soorten en maten, glas enzovoort. Wij bieden u de mogelijkheid om de as van uw maatje te verwerken in de door u gewenste herinnerings-accessoire.

Een ander soort herinneren is bijvoorbeeld foto’s, een streng haar, hoefijzers bewaren, wij helpen u met liefde, er alles aan te doen om de herinnering aan uw maatje levend te houden.

Dit werk mag niet worden verveelvoudigd of openbaar gemaakt zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Brenda Molenaar